Pyöräretkiresepti: Yksi fillari, leiriytymisvälineet, sekalaista sälää oman maun mukaan, reilusti seikkailumieltä ja ripaus sitkeyttä.

Näillä tulen pärjäämään taas yhden kesän. Melko samat roinat ovat olleet mukana kaksi edellistäkin vuotta, eli pyörä ja varusteet ovat jo huolellisesti testatut ja hyviksi todetut.

Kokonaispaino pysyy samana kuin ennenkin. Vaikka jotain on jäänyt pois aiemmilta retkiltä, on tilalle tullut kamerajalusta sekä miniläppäri kuvaamista ja blogipäivityksiä varten. On tuossa varmasti jonkun mielestä paljon ylimääräistäkin mukana, mutta itse arvostan enemmän mukavuutta kuin ultrakevyttä pyörää. Muutaman kuukauden reissulla pienilläkin asioilla voi olla iso merkitys jaksamisen kannalta.

Suosikkiturhakkeeni ovat 1) yöunia huomattavasti parantava puhallettava tyyny, 2) butaanilla toimiva yllättävän tehokas hyttyskarkotin ja 3) pyykkäystä helpottava kokoontaitettava pesuallas. Näistä en luovu.

Jos aloittaisin varustelun alusta, saattaisin vaihtaa makuualustan puhallettavaan versioon. Se on mukavampi selälle ja taittuu pienemmäksi. Trangia ja kaasupullo vievät niin julmetusti tilaa, että niiden sijasta kokeilisin jotain kevyttä risuilla(kin) toimivaa keitintä. Lisäksi jonkinlainen vesifiltterijärjestelmä vähentäisi leiripaikalle kannettavan juomaveden tarvetta.

Mutta ainahan voi viilata ja hifistellä. Loppujen lopuksi on aivan sama onko mukana isoisän vanha ja ruma metallihökötys, vai uusinta uutta oleva hiilikuituihme. Tärkeintä on lähteä matkaan.

8 Comments