"Mieluummin liian kylmä, kuin liian kuuma."

Näin muistelen hölmönä sanoneeni ennen lähtöä. Perustelin mielipidettäni sillä, että kylmään löytyy aina lääkkeet vaatekerroksilla ja nuotiolla. Hellettä taas ei pääse pakoon.

Olin väärässä, kyllästyy sitä paleluunkin. Ei ihan koko laavun klapivarastoakaan voi kuitenkaan yksin polttaa, ja sammuuhan se nuotio viimeistään nukkuessa. Vaatteita tietysti on, mutta laukkuihin mahtuu vain rajattu määrä lämmintä.

Eli kun laavulta herää lähes pakkaslukemissa, päällä on pyöräilyvaatteet, sukat ja villasukat, fleecekerrasto, takki, sadetakki ja -housut, pipo ja hanskat ja silti jumalauta paleltaa, alkaa viimeistään katua aiempia mielipiteitään.

Katsoin sääennustuksen. Päivän korkein lämpötila +6, varoitus voimakkaasta tuulesta ja kaksi vesipisaraa koko päivälle. Olin paikassa nimeltä Pokka, joka on Suomen ja Euroopan kylmin kylä -51,5 asteen pakkasennätyksineen.

Ihana kesä.

4 Comments