Pääsin Tornioon meren äärelle, joten Lappi on nyt tältä kesää takana. Palataan silti vielä hetkeksi Pyhä-Luostolle ja siihen porukkaan, josta lupasin kertoa lisää myöhemmin. Kyseessä oli siis vapaaehtoistyöntekijöitä.

Pidä Lappi Siistinä oli järjestänyt viikon talkooleirin yhteistyössä Metsähallituksen ja Allianssin nuorisovaihdon kanssa. Leirin tavoitteina oli mm. Kuukkelin tuvan katon uusiminen, pihapiirin siistiminen, sekä yleistä huoltoa, siivousta ja ylläpitoa puiston alueella.

Ahvenlammen laavun seinistä hiottiin pois töhrimiset.

Töitä valvoi puistomestari Timo Reinvuo.

Talkoolaiset olivat iloista ja mukavaa porukkaa, kuten arvata saattaa. Vajaan 20 hengen ryhmästä löytyi useita ensikertalaisia, mutta myös yksi yli 100 leiriä 18 vuoden aikana käynyt konkari! Pari tyttöä oli saapunut varta vasten jopa Meksikosta ja Etelä-Koreasta saakka. Viikon antina kehuttiin mm. hienojen ihmisten tapaamista ja kansallispuistoon tutustumista. Kaikkia taisi yhdistää luonnossa olosta nauttiminen ja halu tehdä hyvää.

Minä nostan hattua tällaisille ihmisille. Me kaikki kansallispuistoista nauttivat olemme kiitollisuudenvelassa järjestöille ja vapaaehtoisille, jotka tekevät enemmän kuin oman osansa pitääkseen luontomme siistinä.

Touhu näytti itse asiassa niin hauskalta, että liitynpä itsekin joku kerta mukaan. Leirejä järjestää ainakin Pidä Lappi Siistinä, WWF ja Suomen Luonnonsuojeluliitto. Tietoa saa myös suoraan Metsähallitukselta.

1 Comment