Tiellä voi törmätä monenlaisiin seikkailijoihin. Tapasin viime kesänä mukavan saksalaisen pariskunnan jollain monista laavuista Rovaniemen ja Kittilän välillä. Olin silloin pyöräilemässä Jäämerelle, kun taas Sam oli lähtenyt vaimonsa kanssa Saksasta road tripille Ford Pintolla. Telttailtiin samalla leiripaikalla.

Nyt paluumatkalla Syötteeltä näin niin omituisen hökötyksen kököttävän bussipysäkillä, että repesin nauramaan ja tein kunniaa kuskille ohimennessä. Kukapa muukaan heilutti iloisesti ratin takaa kuin samainen Sam.

Reissumies ja menopeli.

Mies oli tällä kertaa yksin matkalla Sodankylän filmifestivaaleille. Pinto oli vaihtunut Piaggion Apeksi, eli uusi mutta vanhaan legendaariseen muottiin tehty kolmirenkainen vespa-auto. Takana olevat makuutilat hän oli rakentanut itse. Apen keskivauhti käynnistymisongelmineen ei ollut juuri omaa Kona Sutraani parempi, joten ohittelimme toisiamme tiellä useammankin kerran.

Tällaisia hulluja ideoita ja seikkailumieltä arvostan suuresti. Kaverin matkustusperiaatteesta kannattaa ottaa opiksi:

"Just go, and see what happens."

Comment