Raumalta poljin hyvin levänneenä läpi yön suoraan Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon. Paikka oli samantyyppinen kuin Kauhaneva-Pohjankangas, eli loistava kohde lintubongareille. Muille lähinnä päiväretkipysähdys.

Ainoa nuotio- ja telttailupaikka on Ala-Kauvatsanjoen varrella. Vieressä on hiekkatie ja uimalaituri, joten pieni määrä liikennettä on odotettavissa.

Lintutorneja ja -lavoja on viisi, joista voi keväällä nähdä satoja laulujoutsenia ja tuhansia metsähanhia, kymmenien muiden lajien lisäksi. Ainakin Mutilahden tornissa oli hauskana yllätyksenä keinutuoli! Aamumaisemia kuvattuani istahdin kiikkumaan ja kuuntelemaan heräävää luontoa. Sepä oli kokemus, jota ei taida muista kansallispuistoista löytyä.

Pitkälle iltapäivään nukuttuani kävin pienellä kävelyllä lyhyellä luontopolulla. Joku tolvana oli joutessaan työntänyt infokyltit suohon. Pitkospuilla tuli ensin vastaan sammakko, josta ehdin saada kuvan ennen kuin pelästytin sen hyppimään muualle. Hetken päästä oli jo minun vuoroni loikkia kauemmas, kun polulla kiemurteli puolimetrinen kyykäärme. En päästänyt samalla ei-miehekästä ääntä. Ainakaan ketään ei ollut todistamassa.

2 Comments